Цьогорічні строковики будуть служити і на кордоні

П'ятниця, 1 квітня 2016, 08:14
Президент підписав указ, яким визначено строки звільнення в запас і проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу.
Цьогорічні строковики будуть служити і на кордоні

Документ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році» зареєстровано під № 122/2016 .

Першими повернуться строковики з вищою освітою, які відслужили встановлені терміни (у квітні-червні та у листопаді 2016 року), інші повернуться додому у жовтні-грудні 2016 року.

Чергові призови на строкову військову службу відбуватимуться з 5 травня по 30 червня та у жовтні-листопаді 2016 року.

За словами в.о. військового комісара Харківської області Юрія Калгушкіна, призову підлягають чоловіки 20-27 років. До 5 травня вони проходитимуть медичне обстеження і професійно-психологічний відбір у військкоматах. Згодом строковиків відправлятимуть до лав Збройних сил.

«Відмінність цього призову в тому, що ми відправлятимемо призовників ще й до військових частин Державної прикордонної служби. До цього кілька років прикордонники комплектувалися тільки за рахунок мобілізації або контрактників», — цитує Калгушкіна пресс-служба міськради.

При цьому, як і торік, строковики не братимуть участь у бойових діях, а «служитимуть виключно в пунктах постійної дислокації військових частин».


 

comments powered by HyperComments