Правозахисник розповів, як «Жилкомсервіс» прибирає до рук будинки харків’ян

П'ятниця, 1 квітня 2016, 13:23
Правозахисник Михайло Гаєвський розповів про власну судову тяганину з КП «Жилкомсервіс».
Правозахисник розповів, як «Жилкомсервіс» прибирає до рук будинки харків’ян

Прес-конференція, яка пройшла в Харківському антикризовому інфоцентрі, була присвячена судовій тяганині між правозахисником Михайлом Гаєвським та КП «Жилкомсервіс».

Підприємство ще в минулому році вимагало його погасити борги за комунальні послуги. І, як впевнений сам Гаєвський, робило це через його активну діяльність. Під час заходу Михайло Гаєвський розповів про методи, які використовує дана структура, і проблеми, якими супроводжується судова тяганина з даного питання.

«Все впирається в новий закон 417-8 «Особливості правовласності багатоквартирного будинку», який вступив в силу 1 червня 2015 року, – розповів чоловік, – він схвилював певну частину нашого населення. Яке, схвилювавшись, не вдається до жодних дій. На відміну від них, харківська міська влада почала готуватися до цієї події зарання. Вони хочуть через суд просунути формулювання, що всі багатоквартирні будинки Харкова є територіальною власністю територіально громади Харкова. Чому вони почали з мене? Бо розуміють, що основними противником цієї акція є я. І я можу відповідним чином впливати ту ситуацію, яка буде в подальшому виникати в нашому місті. І в першу чергу, вони хочуть протягнути це формулювання по відношенню до мого будинку».

Гаєвський розповів, що до цього КП «Жилкомсервіс» подало позов до Дзержинського районного суду. Там, як запевняє правозахисник, була висунута «абсолютна брехня» щодо наявності у нього боргів. За його словами, в якості доказу вони надали крадені (ордер на квартиру) чи сфальсифіковані документи (обривки документів про прописку, ще радянського зразка). В цілому, нарікань щодо документації у Гаєвського зібралося багато.

Докладніше дивіться на відео «Накипело Live».

«Коли я побачив ці документи, то виявилось, що згідно їх формулювання, (в квартирі) прописана ще якась жінка з двома малолітніми дітьми, – розповів Гаєвський, – і що начебто це моя донька. Михайло Гаєвський зазначив, що після кожного судового засідання суддя Гайдук пропонувала вирішити цю справу «по-хорошому» з представниками «Жилкомсервісу». Після чергового засідання в січні вона заявила: «Ви, як правозахисник, повинні розуміти, що я маю приймати рішення на користь позивача».  

«Далі постійно просувається формулювання, що цей будинок – власність територіальної громади, – розповів правозахисник, – крім того, мені відома інформація, що в усіх 9 районних судах Харкова, в тому числі й Дзержинському суді, лежать позови, аналогічної моєму. Позивачем виступає «Жилкомсервіс». І судді ніде не приймають рішення і чекають, чим закінчиться моя справа.

Також він виснув власне припущення, чому суддя хотіла «домовитися по-хорошому»: «Якщо раніше в заяві фігурувала сума під 6 тисяч гривень, то зараз вона спустилася до тисячі. А якщо прибрати ще трьох людей, які ніколи в моїй квартирі не жили (жінка з двома малолітніми дітьми), то сума позиву знижаться то смішних декількох сотень гривень. Питання принципіальне. Я не можу погодитись. Очевидно, їм важливо просунути формулювання: «Територіальна власність громади»». За його словами, подібні махінації можуть привести до того, що у всіх судах воно буде фігурувати. А будинками харків’ян управлятиме «Жилкомсервіс».

comments powered by HyperComments