Харківське агентство місцевого економічного розвитку допомагатиме владі, громадам і бізнесу

Неділя, 27 березня 2016, 16:05
У Харкові відбулася презентація нового економічного проекту, а також лекція, присвячена питанням виходу України на європейський ринок.
Харківське агентство місцевого економічного розвитку допомагатиме владі, громадам і бізнесу



Нова структура ХАМЕР (Харківське агентство місцевого економічного розвитку) планує допомагати владі і місцевій громаді реалізовувати економічний потенціал регіону, повідомляє «Восточный Дозор».

«У проекту є кілька цільових аудиторій, на які націлена програма. Це бізнес: ми готові допомагати писати бізнес-проекти, паралельно ми маємо досвід залучення інвесторів для фінансування проектів. На сьогоднішній день у нас є експерти, які допомагають досліджувати ринок. Наступна цільова аудиторія — органи місцевого самоврядування: останні три роки ми вивчаємо програми сприяння і розвитку підприємництва. Ще одна аудиторія — громадські організації. У Харківській області величезна їх кількість, і ми готові допомагати їм розвиватися», — розповів президент Асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак.



За словами заступника виконавчого директора міжнародного фонду «Відродження» Тараса Качки, актуальним залишається питання стандартизації процесів виробництва.

«Багато українських компаній вже працюють за європейськими стандартами, і для них не принципово працювати за старими схемами. Хоча це заводи, які працювали ще за часів Радянського Союзу», — зазначив Тарас Качка, додавши, що ЄС для України, перш за все, — партнер.



«ЄС нам не потрібен, щоб довести європейцям, американцям і всьому світу, що ми можемо виробляти продукт високої якості. ЄС важливий не стільки як ринок, скільки як партнер, який говорить про те, що наша продукція високої якості», — підсумував Тарас Качка.

comments powered by HyperComments