Мерія: Харків — єдине українське місто з працюючою програмою енергоефективності

Субота, 2 квітня 2016, 10:48
Керівництво комітету ВР рекомендувало Європейському банку реконструкції та розвитку співпрацю з Харковом.
Мерія: Харків — єдине українське місто з працюючою програмою енергоефективності

Слухання «Проблеми залучення інвестицій для модернізації сфери ЖКГ та шляхи їх вирішення» відбулися у профільному комітеті парламенту. У них взяли участь представники п'яти міст України (Харків, Вінниця, Бориспіль, Житомир та Буча), а також представники профільних міністерств, Нацагентства з енергоефективності, Європейського банку реконструкції та розвитку, повідомляє прес-служба міськради.

Директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін, що був присутній за слуханнях, єдиний представників міст виступив з доповіддю про заходи з енергоефективності, які реалізують у Харкові. В результаті керівництво комітету рекомендувало Європейському банку співпрацю з нашим містом.

«Харків — єдине місто в країні, де працює програма з енергоефективності й створено профільну техраду. Торік нам вдалося заощадити 1 млн. кубометрів газу, а в цьому році плануємо заощадити понад 2 млн. кубометрів. З урахуванням зростання тарифів ми будемо робити все, щоб впроваджувати нові технології і економити ресурси», — цитується директор департаменту у повідомленні.

На модернізацію міського господарства цьогоріч Харків отримає понад $200 млн. від Світового банку. Кошти планується витратити на встановлення теплолічильників і модернізацію тепломереж в будинках харків'ян. Також в планах — будівництво сміттєпереробного заводу в Дергачах.

                               

 

comments powered by HyperComments