У Харківському зоопарку зустріли весняних птахів

Тетяна Зарубіна  |  Неділя, 3 квітня 2016, 18:47
У зоопарку відбулося свято, присвячене Всесвітньому Дню перелітних птахів.
Зоопарк

Харківський зоопарк вже не перший рік відзначає День перелітних птахів. Це свято має давні традиції. У 1906 році Міжнародна організація ЮНЕСКО оголосила День птахів Світовим святом. Він приурочений до часу прильоту птахів з теплих країв. Мета свята - збереження видового різноманіття та чисельності диких птахів, а також просвіта людей про їхню користь. Цього року зоопарк теж вирішив долучитися до святкових подій. Сьогоднішні веселощі присвятили маленький пташці повзик, яку обрали пташкою року. 

Свято почалося з міні - концерту маленьких юннатів

Зоопарк

Продовжили зустріч півник та ведмідь, які влаштували малечі конкурси і цікаві розваги. Під час конкурсів діти змогли продемонструати навички годування пташок,  та отримали за це невеличкі подарунки. Сподоблись малечі и веселі танці у супроводі півника.

Зоопарк

Не тільки дітей, але і дорослих зацікавив наступний пункт программи - годування пеліканів та інших водних птахів. Харчуються вони переважно рибою, саме ритуал поїдання риби змогли спостергіати учасники свята.  Після годування усі бажаючі відвідали виставку сов.

Зоопарк

 Подія завершилось побажанням берегти природу, піклуватися про птахів та звірів. Маленькі гості та їх батьки були задоволені цікавою прогулянкою зоопарком.

comments powered by HyperComments