У «Вільному університеті» можна дізнатися про традиційне кобзарство

Понеділок, 4 квітня 2016, 11:03
Лекція, присвячена одному з найбільш цікавих та характерних феноменів української культури, відбудеться 7 квітня о 18:30.
У «Вільному університеті» можна дізнатися про традиційне кобзарство

Кандидат філософських наук, доцент ХНУ ім. В. Н. Каразіна, видавець Олександр Савчук сам грає на бандурі і є братчиком Харківського кобзарського цеху. Організація існує на засадах, сформулюваних Ф.Колессою: виборності та остаточної інстанції — у справах суду, господарчих питань, приймання нових членів загальними зборами; наявності постійного місця перебування і района діяльності тощо. Головує у кобзарському цеху Кость Черемський.

«Під час лекції відвідувачі зможуть дізнатися про маловідомі факти з життя слобідських кобзарів та лірників; поглибити свої знання щодо музичного інструментарію та репертуару незрячих співців, почути оригінальні аудіо- та відеозаписи початку ХХ ст.», — повідомляється у фейсбук-зустрічі.

Заходи «Вільного університету Майдан Моніторинг» зазвичай проходять щочетверга у  НКЦ «Інді» (вул. Чернишевська, 4/6). Лекція «Слобідське кобзарство: втаємничений світ незрячих співців» відбудеться 7 квітня о 18:30.

comments powered by HyperComments