Лист з вимогою звільнення облпрокурора передали віце-губернатору (оновлено, фоторепортаж)

Анна Старкова, Юлія Гуш  |  Понеділок, 4 квітня 2016, 16:30
До пікетувальників, що прийшли з вулиці Богдана Хмельницького на площу Свободи, вийшов заступник голови Харьківскої облдержадміністрації Михайло Черняк.
Лист з вимогою звільнення облпрокурора передали віце-губернатору (оновлено, фоторепортаж)

Активісти передали йому лист з вимогою звільнити прокурора Харківської області Юрія Данильченка, підписи під яким збирали під час пікету облпрокуратури.

«Держава не виконує свій головний обов’язок, який передбачено статтею 3 Конституції України, по захисту прав та свобод громадян. Прокуратура та судова система України повністю себе дискредитували», — написано у відкритому листі на ім’я Президента України Петра Порошенка.

У документі наголошується на невідкладних та радикальних реформах прокуратури та судової системи. Основні напрями: відкритий конкурсний набір співробітників, кардинальне оновлення кадрового складу, відкрита громадська переатестація, створення дієвого механізму притягнення до відповідальності. Водночас, активісти вимагають збільшення рівня матеріального та соціального забезпечення прокурорів і суддів.

Окремо зазначено обов’язкове усунення перешкод в розслідуванні кримінальних проваджень щодо «діамантових прокурорів», звільнення тих, хто підтримував В. Шокіна, зокрема, Ю. Данильченка.

Зазначимо, що пікет перед ОДА був скромнішим. Під будівлею всього зібралося близько 50 осіб, з яких мітингувальників — не більше 15.

comments powered by HyperComments