ЄБРР допоможе вимушеним переселенцям розпочати бізнес саме у Харкові

Понеділок, 4 квітня 2016, 16:05
Керівник Представництва ЄС в Україні наголосив, що місто для першого Центру підтримки малого і середнього бізнесу, орієнтованого на тимчасово переміщених осіб, вибрано невипадково.
ЄБРР допоможе вимушеним переселенцям розпочати бізнес саме у Харкові

Про це йшлося в ході офіційної зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Ігора Райніна з головою Представництва ЄС в Україні Яном Томбінським.  

«Це буде перший подібний центр, який ми відкриваємо в Україні, і він не випадково почне роботу саме в Харкові», — цитує Томбінського прес-служба ХОДА.

Центр підтримки малого та середнього бізнесу реалізовано за участю Європейського банку реконструкції і розвитку. Він почне працювати в Харкові вже у квітні.

Під час зустрічі також обговорювалися й інші проекти для підтримки ТПО, що спільно реалізуються на Харківщині. Водночас однією з головних тем став зовнішньополітичний вектор. Адже 6 квітня в Нідерландах відбудеться консультативний референдум про ратифікацію Угоди про асоціацію Європейського Союзу і України. Під час зустрічі з Прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте, яку Петро Порошенко провів у рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки, Президент України зазначив, що розраховує на запровадження безвізового режиму з ЄС влітку.

«Ігор Райнін наголосив на незмінності європейського курсу розвитку України і відзначив його підтримку з боку мешканців Харківської області - крайньої мирної точки на сході Європи», — повідомляє прес-служба.

Сторони спілкувались і щодо реформування правоохоронної системи та боротьби з корупцією. Ігор Райнін розказав про старт реалізації спільного з Посольством США антикорупційного проекту. План спільних дій підписано у лютому.

Ян Томбінський пообіцяв підтримку з боку Європейського Союзу в реалізації подібних проектів.

comments powered by HyperComments