У лісах Харківщини розпочався «тихий сезон»

Вівторок, 5 квітня 2016, 14:24
Держекоінспекція закликає вести себе обережно і тихо в місцях проживання диких тварин.
У лісах Харківщини розпочався «тихий сезон»

«Період розмноження диких тварин умовно називають «сезоном тиші». Підвищений шум та неспокій у цей час може зашкодити тваринному світу, — пояснюють у прес-службі ХОДА з посиланням на Держекоінспекцію. — Відповідно до Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища» та «Про тваринний світ» в «сезон тиші» підприємства, установи, організації та громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що може вплинути на тваринний світ, зобов'язані забезпечувати охорону середовища існування та умов розмноження тварин».

Період триватиме до 15 червня.

Екоінспектори наполегливо рекомендують в місцевостях, де проживають дикі тварини, не стріляти і не проводити вибухові роботи, санітарну рубку лісу, не користуватися моторними човнами, на проводити ралі та інші змагання на транспортних засобах.

«Контролювати дотримання екологічного законодавства на Харківщині буде Держекоінспекція разом з правоохоронними органами та територіальними органами виконавчої влади. Крім того, до роботи з недопущення шуму залучатимуть представників громадськості, спільно з якими в області створюватимуться відповідні оперативні групи», — йдеться у повідомленні.

comments powered by HyperComments