Громадським організаціям розкажуть, як переєструватися і вести бухгалтерію

Середа, 6 квітня 2016, 06:57
У Харкові в один день пройдуть три безкоштовні навчальні сесії. Бажаючих навчатимуть процедурі реєстрації та перереєстрації ГО, а також веденню фінансової звітності.
Громадським організаціям розкажуть, як переєструватися і вести бухгалтерію
«З нового року змінилася процедура реєстрації громадських організацій і порядки здійснення інших взаємовідносин (реєстраційних дій) із органами юстиції. Також для таких організацій, що були створені до 2013 року, досі діє так званий п'ятирічний «буферний період» для переведення статутних документів в відповідність до вимог нового Закону «Про громадські об'єднання», що було введено в дію 1 січня 2013 року. Крім того, минулого року з'явилися нові вимоги щодо неприбутковості громадських організацій», — повідомили «Справжній Варті» у Громадському інформаційно-аналітичному центрі для молоді.
 
Там вирішили організувати 9 квітня три навчальних заходи:
- тренінг «Реєстрація громадських об'єднань» (початок об 11:45);
- майстер-клас «Приведення в відповідність до нового закону статуту громадського об'єднання, інші реєстраційні дії для ГО» (з 13:30);
- панель запитань і відповідей «Бухгалтерська грамотність для громадських об'єднань» (з 14:45).
 
Заходи розраховано на новачків (активістів, які хочуть заснувати неурядову організацію) і досвідчених (представників громадських об'єднань, що були створені більше двох років тому) з Харківської області, а також усіх небайдужих.
 
Спікери — програмний директор громадської організації «Центр Розвитку Громад» Артем Коновалов і фінансовий аналітик, бухгалтер, волонтер зоозахисного об'єднання «Разом» Олена Вишня.
 
Участь безкоштовна, але кількість місць обмежена можливостями приміщення. Всім охочим потрібно заповнити реєстраційну форму. Запитання можна задати керівникові Громадського інформаційно-аналітичного центру для молоді Тетяні Баглай (info@ciacy.org.ua).
 
comments powered by HyperComments