Ігор Райнін: Третина переселенців планують залишитись на Харківщині

Четвер, 7 квітня 2016, 18:11
У Харківській області офіційно зареєстровано 220 тисяч тимчасово переміщених осіб. Насправді їх майже вдвічі більше.
Ігор Райнін: Третина переселенців планують залишитись на Харківщині

«Кількість переселенців зростає, а не зменшується. Близько 30% хочуть в будь-якому випадку залишитися в Харкові — це якраз показник того, що ми не так погано з переселенцями працюємо. Тим, хто хоче знайти роботу і асимілюватися, ми допомагаємо, і велика частина знаходить те, що хоче», — повідомив голова ХОДА у в інтерв’ю виданню «Главком».

Не всі люди, що приїжджають з Донбасу, адекватно оцінюють харківські реалії. «Одному переселенцю ми запропонували роботу, не бозна-яку, звичайно, — сторожем на автостоянці, але він відмовився. Причому по картці було видно, що ця людина з Донецька до цього два роки не працювала. Я його покликав на прийом, щоб з'ясувати, в чому проблема — так він відповів, що зарплата низька і йому потрібен соцпакет», — коментує Ігор Райнін.

Окрім цього, ти переселенці, що планують залишитись, воліють працювати і жити у Харкові. «Це проблема для регіону, тому що є певний рівень безробіття і серед харків'ян. Але, з іншого боку, якщо ми говоримо, що ми — єдина країна, треба це показувати на ділі. І ми дивимося на цих людей як на українських громадян, а не на їх політичні погляди», — резюмував губернатор.

comments powered by HyperComments