Троє харківських суддів отримали дозвіл на безстрокове обрання

Четвер, 7 квітня 2016, 19:50
Вища кваліфікаційна комісії суддів України розглянула питання про рекомендування кандидатів для обрання на посаду судді безстроково.
Троє харківських суддів отримали дозвіл на безстрокове обрання

Всього, повідомляють на сайті ВККСУ, дозволи отримали 19 осіб. Серед них рекомендовано для обрання на посаду безстроково суддів Харківського окружного адміністративного суду Марину Лук’яненко і Світлану Чудних, та Володимира Макарова — суддею Жовтневого районного суду міста Харкова.

Зазначимо, що рішення про обрання судді безстроково приймає парламент. Наразі депутати зволікають з питаннями призначень та звільнення суддів, тому, пише «Закон і бізнес», «частина суддів не може здійснювати правосуддя або ж не в стані здійснити інші свої плани». Люди навіть звертаються з відкритим письмом до спікера парламенту Володимира Гройсмана, який минулого року виступав за звільнення усіх суддів, яких не можуть призначити. За даними видання, таких понад півтисячі. «Заклики до звільнення всіх суддів виглядають парадоксально на фоні ситуації, коли ті судді, які хочуть звільнитись, не можуть цього зробити.», — пишуть у «ЗіБ».

 

comments powered by HyperComments