Мінрегіон шукає гроші на «е-житло»

П'ятниця, 8 квітня 2016, 08:18
У Харкові відбувся круглий стіл на тему: «Формування прозорих відносин споживача та надавача послуг на ринку ЖКГ».
Мінрегіон шукає гроші на «е-житло»

На заході були присутні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, обласної та районних державних адміністрацій, міських рад міст обласного значення та м. Харкова, управителі багатоквартирних житлових будинків та представники громадських організацій, повідомляє прес-служба ХОДА.

Начальник управління благоустрою територій та комунального обслуговування Мінрегіону України Максим Барінов презентував єдину базу електронних паспортів житлових будинків. Планується, що там зберуть інформацію «щодо технічного стану кожного багатоквартирного будинку в країні та управителів багатоквартирних будинків, яка буде постійно оновлюватися».

«Завдяки впровадженню цього програмного продукту співвласники багатоквартирних будинків отримають доступ до повної інформації щодо технічного стану власного будинку, щодо робіт, які виконуються з його утримання та ремонту, щодо вартості послуг з управління та докладну інформацію про управителів (включаючи наявні факти непрофесійного управління), що може стати у нагоді під час вибору або зміни управителя. В свою чергу, органи місцевого самоврядування, використовуючи цю інформаційно-аналітичну систему, отримають змогу відстежувати стан експлуатації багатоквартирного житлового фонду», — зазначив Максим Барінов.

Зараз Мінрегіон працює з міжнародними донорськими установами щодо залучення гранту для наповнення цієї бази даних.

Нагадаймо, експерт Яніка Мерило розповіла про запровадження в Україні проекту e-goverment під час Третього міжнародного бізнес-форуму, що триває у Харкові.

comments powered by HyperComments