Мужність, внутрішня і зовнішня краса. У ХНАТОБ відкриється виставка фотографій

П'ятниця, 8 квітня 2016, 19:32
Герої соціального мультимедійного проекту «Переможці» — 17 ветеранів АТО і жінка-волонтер, що втратили кінцівки під час подій на Сході України.
Мужність, внутрішня і зовнішня краса. У ХНАТОБ відкриється виставка фотографій

«Фотографії говорять про одне — українські герої після складних поранень, ампутацій залишаються повноцінними членами суспільства. Вони красиві, сповнені сил для нового життя, щасливі і надихають інших», — повідомляється у прес-релізі заходу.

9 квітня о 17:00 виставка відкриється у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенко (вул. Сумська, 25). Окрім фотографій, в залі демонструватимуться відеоролики про роботу над проектом, його презентаціях, надаючи самим героям можливість висловитися. Харків’яни матимуть можливість поспілкуватися з десантником, героєм АТО, «обличчям проекту» Юрієм Весельським, десантнико, героєм АТО Владом Кузнєцовим, кіборгом, героєм АТО Вадимом Довгоруком.

Над проектом працювали Олександр Мордерер і Тетяна Рубльова. Фотографій виставлялися в Києві, Торонто і Дніпропетровську. До кінця року — будуть показані в кількох містах нашої країни, Канади і США. Його організатори — «Телевізійна служба новин» каналу «1 + 1» і журнал «VIVA!». Виставка в Харкові організована за підтримки ХОДА ГО «Лінія згоди», одним з напрямків якої є робота з соціально-психологічної підтримки бійців АТО та демобілізованих.

«Проект світлий і глибокий, і ставить перед собою багато цілей. Сподіваємося, що ми разом зможемо зробити так, щоб міста в Україні ставали безбар'єрними, а наші герої, які живуть з протезами, відчували себе рівноправними громадянами своєї країни», — вважає куратор проекту, телеведуча каналу «1 + 1» Соломія Вітвіцька. Вона впевнена, що «мужність, внутрішня і зовнішня краса героїв допомагають не тільки їм самим і їх близьким, але і всім українцям».

Історії учасників проекту розкрито у спецвипуску журналу «VIVA!», який можна буде придбати під час відкриття виставки у Харкові. Всі кошти від продажу спецвипуску підуть на розвиток протезування в Україні.

«Ця сила духу може спати в кожному до пори, до часу. І в потрібний момент вона прокидається, і люди навколо дивуються — звідки в цій людині стільки волі, стільки любові до життя, — вважає керівник ГО «Лінія згоди» Наталія Пальчик. — Таке диво ми часто бачили, і за кожним з героїв виставки стоять сотні інших хлопців зі схожими історіями, і про кожного хочеться розповісти. Вони стали переможцями, і надихають нас бути хоча б трішки схожими на них».

 Виставку можна буде відвідати до 30 квітня щоденно (з 14:00 до 17:00 — в будні, з 11:00 до 17:00 — у вихідні). Вхід вільний.

comments powered by HyperComments