«Переможці»: люди, які перемогли життєві обставини (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 9 квітня 2016, 22:15
У приміщенні ХНАТОБу стартувала фотовиставка, присвячена проекту «Переможці».
«Переможці»: люди, які перемогли життєві обставини (фото)

Соціальний проект «Переможці» присвячений українським бійцям та волонтерам, які втратили кінцівки під час подій на Сході Україні. Але які, тим не менш, не перестають жити яскраво та повноцінно. Що можна побачити на представлених світлинах: там зображені люди, які явно не стали здаватися та прогинатися під тягарем проблем. Це все роботи відомого фотографа Олександра Мордерера та арт-директорки Тетяни Рубльової. Проект вже був презентований у Києві, Дніпропетровську та Торонто.

«Наша країна воює вже третій рік, – зазначила Ольга Ладія-Щербакова, координаторка проектів ГО «Лінія згоди», – Харків – прифронтове місто. У нас знаходиться Військово-медичний центр Північного регіону і обласний госпіталь ветеранів, які є базовими для реабілітації військовослужбовців. Є Інститут протезування, який займається людьми, що втратили кінцівки в результаті поранень. Наше місто прийняло дуже багато болю та тягарю цієї війни. І коли я побачила ці фотографії, я зрозуміла, що є щось, що може надихати. Це люди, учасники АТО, які отримали дуже важкі травми. І при цьому вони живуть повноцінним життям. Дивлячись на них, дійсно відчуваєш натхнення та наснагу жити»

Під час відкриття виставки відвідувачі могли придбати спеціальний випуск журналу «Viva!», присвячений героям проекту. Усі виручені гроші підуть на розвиток протезування. Також організатори представили відео, яке розповідало історію створення «Переможців». На виставку завітали громадські активісти, держпосадовці та військові. Серед них був музикант Арсен Мірзоян, який неодноразово бував в зоні АТО та допомагав війковим. На відкритті виставки він виконав низку власних пісень.  

«Мета цієї виставки – познайомити суспільство з цими людьми, – розповіла керівниця ГО «Лінія згоди» Наталія Пальчик, – людьми, які пройшли війну. Людьми, які отримали травми. Це люди з обмеженими можливостями. Потрібно звернути на них увагу. Звернути увагу й на те, що вони потребують нашої підтримки, уваги та турботи. На те, що вони багато через що пройшли на цій війні. І ми повинні про це знати».

Подивитися на «Переможців» можна буде до 30 квітня. 

comments powered by HyperComments