Археолог розповість, що приховують землі Харкова

Вівторок, 12 квітня 2016, 07:05
Археологічні розкопки, які останнім часом проводилися у історичному центрі нашого міста, здійснювались під керівництвом кандидата історичних наук Ірини Голубєвої.
Археолог розповість, що приховують землі Харкова

Дослідниця, яка представляє Слобідську археологічну службу, проведе відкриту лекцію «Втаємничений Харків. Те, що ми не бачимо». Відвідати її можна в четвер, 14 квітня, о 18:30 за адресою: Чернишевська 4/6 (НКЦ «Інді»).

«У доповіді будуть висвітлені питання проведення досліджень в умовах сучасного міста, співвіднесення даних розкопок із історичними подіями, важливості нумізматики у науковій атрибуції та інтерпретації, застосування інших дисциплін при вивченні матеріалів розкопок (мікроскопія та детальні фахові експертизи виробів з металів, органіки). Будуть представлені артефакти перших поселенців Харківської фортеці козацьких часів (XVII-XVIII ст.ст.) та культури кочовиків доби Золотої Орди (XIII-XIV ст.ст.) і їх реконструкції», — повідомляють на фейсбук-сторінці «Вільний університет Майдан Моніторинг».

Зазначимо, що Ірина Голубєва у 2005 р. проводила розкопки на Сумській перед будівництвом AVE PLAZA, у 2007-му — на Клочківській вздовж паркану Ботанічного саду ХНУ ім.В.Н.Каразіна; у 2008-му — під Свято-Покровським собором; у 2008-2009 рр. — на вул. Квітки-Основ’яненка; у 2012-му — на вул. Римарській, 3/5; у 2015-му — на вул. Університетській,16.

comments powered by HyperComments