У Харкові святкуватимуть День лисих

Середа, 13 квітня 2016, 08:24
15-16 квітня у барбершопах чоловіків будуть безкоштовно голити, а ресторани та паби пригощатимуть напоями та дарувати подарунки.
У Харкові святкуватимуть День лисих

Також анонсовано «унікальний флешмоб», подробиці якого організатори не розкривають. Відомо тільки, що в ньому будуть брати участь дівчата-моделі.

«На честь свята партнери заходу будуть радувати приємними сюрпризами: барбершопи міста безкоштовно запропонують гостям фірмові процедури гоління, а  Захід супроводжуватиметься привітаннями та подарунками, а також конкурсами в соціальних мережах», — пише «Восточный Дозор».

Завершиться свято 16 квітня в парку Горького — турніром в петанк.

«Історія Дня лисих невідома, Вікіпедія про нього мовчить, і лише в обривках легенд і міфів ми вловлюємо відгомони цього великого свята. Однак відомо, що вже багато років на всій Землі, чоловіки, котрі ігнорують гребінця і зневажають фени, відзначають своє свято 15 квітня, причому в кожній країні свято відзначають по-різному: десь проходять паради, десь — флешмоби, а десь вони просто весело проводять час. Крім того, існує Міжнародний клуб лисих, а в деяких країнах навіть партії лисих чоловіків», — коментує організатор святкових заходів Олег Єгоров.

Видання зазначає, що за деякими даними, 35% всіх чоловіків у світі мають певний рівень зменшення волосся на голові, а 50% з них безповоротно втрачає волосся вже до 27 років. Вчені пов'язують це з високим рівнем тестостерону в крові, спадковістю і несприятливими факторами навколишнього середовища.

В середньому, в світі «благородну лисину» мають близько 26% керівних працівників, голів правлінь, президентів, в уряді — 18%, органах виконавчої влади на місцях — 22%.

За статистикою, близько 40% жінок вважають за краще саме чоловіків без волосся на голові, вважаючи їх сексуальними.

comments powered by HyperComments