Як отримати гранти малому бізнесу, розповів Денис Ткачев

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 13 квітня 2016, 14:48
Про особливості отримання допомоги у рамках Третього Міжнародного бізнес - форуму розповів Денис Ткачов, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності ХОДА
Як отримати гранти малому бізнесу, розповів Денис Ткачев
В рамках секції, присвяченій донорським проектам і програмам технічної допомоги для бізнесу, виступали представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, посольств Німеччини та Польщі, Європейського банку реконструкції і розвитку, GIZ, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» і інших організацій.
 
Денис Ткачев наголосив:" Відразу хочу звернути увагу, що гранти - це не кредитні ресурси. Грант - це фінансова допомога, яка надається представникам малого та середнього бізнесу для реалізації і часткової компенсації консалтингових проектів. Ми допомагаємо бізнесу залучити місцевого консультанта або міжнародного експерта-практика для реалізації різних консалтингових проектів. Консультації надаються на такі напрямки бізнесу як стратегія, маркетинг, управління фінансами, організаційне та операційне розвиток, управління системою якості, раціональне енергокористування, охорона навколишнього середовища і так далі. Як бачите, існує дуже широкий спектр завдань, який бізнес може вирішити шляхом залучення висококваліфікованих експертів".
 
 
"Я б порадив користуватися всіма можливостями, які пропонує ринок. Так, їх невелика кількість, але вони є. Наприклад, така, як програма грантової підтримки від ЄБРР. Це один з інструментів, який активно працює на ринку: за п'ять років роботи ми вже надали гранти на консультаційні послуги більш ніж 510 підприємствам. А це досвід, ноу-хау, знання, якими ми готові ділитися з бізнесом."
 
Денис Ткачев також зауважив, що зараз Департамент активно працє над наданням міжнородної технічної допомоги малому бізнесу. Діє багато нових программ та напрямків, з якими можна ознайомитися на сайті. З метою ефективного залучення додаткових ресурсів міжнародної технічної допомоги в Харківську область і оперативного реагування на пропозиції від організацій-донорів відділом координації міжнародної технічної допомоги та співробітництва з міжнародними організаціями проектногоуправленія Департаменту по підвищенню конкурентоспроможності регіону проводиться постійний моніторинг актуальних грантів, проектів і програм МТД.
 
Нагадаємо, третій Міжнародний бізнес - форум відбувся у Харкові 7 квітня.
 
 
comments powered by HyperComments