День однієї вулиці буде у неділю

Середа, 13 квітня 2016, 20:26
Насичений вихідний планується 17 квітня на вулиці Мистецтв. Там відбудуться виставки, майстер-класи, інсталяції, кінопокази, читання казок, інтерактивний концерт тощо.
День однієї вулиці буде у неділю

«Ми проводимо фестиваль, тому що хочемо чесно показати жителем Харкова, що наше місто цікаве та гарне, що ми разом можемо робити щось для себе, не чекаючи, що хтось зробить це за нас. Чому вулиця Мистецтв? Мистецтво — головний двигун людства, самий глибинний інструмент взаємодії з людьми», — каже співорганізатор фестивалю «День однієї вулиці» Олексій Мащиць.

Свято об'єднує історію міста, культуру і творчість. Переміщуючись старовинними вулицями, розкриває їх історію, пов’язує з подіями і людьми. 17 квітня відбудеться вже третій фестиваль.

Викладачі і студенти академії дизайну і мистецтв підтримали ідеї «Дня однієї вулиці» і організували виставки, майстер-класи, інсталяції, а у дитячій музичній школі №6 підготували інтерактивний концерт. У програмі також — показ фільму про видатного художника-харків’янина «Конструктор Василь Єрмілов», фрагменти вистави «Десь і близько» театру «Публіцист», перфоманс «Б.О.С.Х.» Лабораторії ненаправлених дій, екскурсії по місту тощо.

«Цього разу «День однієї вулиці» створюють художники, музиканти, кінорежисери, актори, еко-активісти, організатори квестів, колекціонери, історики, любителі ретро-авто. Кожен робить свій внесок у створення спільного свята. Разом ми створюємо нову ідентичність міста — дружню і зрозумілу харків'янам», — розповідає співорганізатор фестивалю Аліна Ханбабаева.

Організатори наголошують, що заплановано і соціальну акцію: до фестивалю приєднається проект «Зоряні казки». Відомі харків'яни (диктор радіо «Мелодія» Ірина Кошманова, дизайнер і архітектор Максим Розенфельд тощо) будуть читати казки вголос, щоб зібрати допомогу для онкохворих дітей.

«День однієї вулиці» на вулиці Мистецтв розпочнеться 17 квітня о 12:00 і триватиме до 21:00. У цей день вулиця буде пішохідною, а вхід на всі заходи — безкоштовним.

Нагадаємо, перший «День однієї вулиці» пройшов в кінці вересня в Старому харківському цирку. Зимовий фестиваль городяни провели на вулиці Гоголя.

Щоразу цей день був сповнений: екскурсії, лекції, презентації, ярмарки, майстер-класи, виступи артистів, благодійні акції. Ідея свята належить ініціативній групі «День музики». Їх головна мета — «познайомити харків'ян з історією міста і один одним».

comments powered by HyperComments