У Харкові анонсували акцію протесту проти БТІ

Четвер, 14 квітня 2016, 17:37
Навпроти харківської міськради зберуться громадські активісти та представники асоціації ОСББ «Квартал», які висловлять свій протест проти дій БТІ (Бюро технічної інвентаризації).
У Харкові анонсували акцію протесту проти БТІ

Ця новина була оголошена під час прес-конференції, яка пройшла у Харківському кризовому інфоцентрі. Акція протесту відбудетеся біля приміщення міськради 18 квітня о 15:00. Її ініціатори –  представники громадськості міста та асоціації ОСББ «Квартал». Приводом для протестної акції став той факт, що комунальне підприємство «Харківське міське бюро по технічній інвентаризації» відмовляє у наданні інформації щодо власників квартир. За твердженням організаторів, згідно закону, право на отримання цієї інформації мають всі власники багатоквартирних будинків. Крім цього, дії комунального підприємства ускладнюють процес створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Громадяни, які проживають в багатоповерхівках, повинні визначитися з формою управління будинком протягом кількох місяців. Вони можуть створити ОСББ або довіритися управляючій компанії. Артем Коротченко, президент Асоціації ОСББ «Квартал» докладніше розповів про труднощі, з якими зіткнулися власники таких будинків.

«Харківська БТІ відмовляється надавати реєстри в повному обсязі, – зазначив він, – до того ж, вони коштують дуже дорого. За довідку беруть 225 гривень 78 копійок і 15 гривень 94 копійки за кожну квартиру. На середньостатистичний будинок йде більше двох тисяч. Для того, щоб мешканці могли створити ОСББ, вони ще повинні «нагодувати» БТІ. Хоча сказано, що інформація БТІ отримується безкоштовно».

Він також додав, що люди, які готові сплачувати ці гроші, не отримують повної інформації. Що, в свою чергу, не дає їм можливість створити власне ОСББ. І якщо вони цього не зроблять, то 1 липня під час чергової сесії міськрада назначить управляючого компанії. За словами Коротченка, влада просто не бажає руйнувати нинішню монополію ЖКГ.

Докладніше на відео Накипело Life:

 

comments powered by HyperComments