У Харкові будуть слідкувати за корупцією в школах

П'ятниця, 15 квітня 2016, 09:57
У місті була створена робоча група по проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади в сфері освіти, представники якої мають попереджувати випадки корупції в школах.
У Харкові будуть слідкувати за корупцією в школах

Про це розповіли представники робочої групи по проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади в сфері освіти. Її головна мета, як було сказано під час прес-конференції, – це здійснення громадського контролю за фінансовими надходженнями, які потрапляють до шкіл. При чому не тільки з міського бюджету, а й від батьків учнів. За словами Сергія Усова, члена громадської ради при ХОДА, представники даної групи вже готують звернення, згідно яковому при складанні фінансових документів по використанню бюджетних коштів їх проекти ще до підписання мають узгоджувались з ними.

Щодо корупції в школах, то ситуація в Харкові не така вже погана. Гамзат Гаджиєв, голова Всеукраїнської антикорупційної асоціації, заначив, що в місті є учбові заклади, які можуть стати прикладом для інших. Він розповів, що їх досвід має бути перейнятий іншими школами. Якщо будуть виявлені порушники, то представники групи будуть про них докладати до відповідних органів. Щодо самої групи, то туди увійшли представники антикорупційних асоціацій, батьківських комітетів та директори приватних шкіл

Фото Харківського кризового інфоцентріу

comments powered by HyperComments