Пряме авіасполучення зі Швецією може з’явитися у Харкова

П'ятниця, 15 квітня 2016, 17:00
Заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична зустрілася з представниками Посольства Швеції в Україні.
Пряме авіасполучення зі Швецією може з’явитися у Харкова

16 молодим фахівцям посольства, які починають кар'єру в сфері політики та міжнародних відносин, презентували потенціал Харківської області, повідомляє прес-служба ХОДА. Шведських дипломатів зацікавили питання зі сфери освіти й працевлаштування молодих фахівців. Юлія Світлична розповіла, що Харків — найбільший науковий центр України, який готує кадри в усіх сферах — від сільського господарства до сучасних технологій.

«Висококваліфіковані фахівці намагаються знайти роботу в найкращих компаніях, у тому числі — за кордоном. Але ми, як представники влади, робимо все, щоб створити умови, за яких вони могли б реалізуватися в Харківській області, — підкреслила віце-губернатор. — Так, ми створюємо максимально комфортні, прозорі умови роботи для іноземних компаній, в яких можуть працевлаштуватися наші фахівці. Крім того, ми залучаємо талановиту молодь до роботи в державному апараті. Для цього була створена Школа лідерства при голові обласної адміністрації. Але головною умовою, за якої хороші фахівці не будуть залишати регіон і країну, є розвинена економіка. І над цим ми сьогодні працюємо».

Перший секретар Посольства Швеції в Україні Давид Емтестам констатував зацікавленість своєї країни у розвитку співпраці з Харківською областю.

«Цьому значно сприяло б існування прямого авіасполучення між нашою країною та вашим регіоном», — зазначив дипломат.

«Запуск авіарейсів — не наша компетенція, але Харківська облдержадміністрація готова підтримати будь-які починання, які будуть сприяти розвитку міжнародних відносин, — відповіла Юлія Світлична. — З огляду на ваш інтерес, ми включимося в цей процес і зробимо все, що від нас залежить, щоб такий рейс був запущений».

comments powered by HyperComments