Місто рекордів. Найкращих і найспритніших харків’ян «порахували»

Понеділок, 18 квітня 2016, 20:31
Книгу «Національний реєстр рекордів України — 2016» першою презентували в Харкові.
Місто рекордів. Найкращих і найспритніших харків’ян «порахували»

До видання увійшли рекорди, встановлені з 11 листопада 2013 року до 20 вересня 2015 року.
«Харків став рекордсменом серед обласних центрів, не враховуючи міста Києва, і отримав право першим в країні презентувати книгу рекордів України», — зазначено у повідомленні на сайті виконкому.



За словами заступника мера з питань сім'ї, молоді та спорту Олександра Попова, в книгу потрапили Харківський міжнародний марафон (зібрав понад 10 тис. учасників), міський вальс (на пл. Свободи станцювали 1,5 тис. пар) і найбільша рухома фігура велосипеда (3 тис. 207 осіб). Також в числі рекордів харків'ян наймасовіші стрибки через багаття, найдовша гоночна спец-ділянка з кантрі-кросу, найдовша валентинка з бісквіту, серце з найбільшої кількості цукерок, наймасовіша одночасна церемонія одруження, найбільша колекція слонів, найбільший тризуб, фігуру якого створили люди, що піднялися на Говерлу, тощо.

Екземпляри «Національного реєстру рекордів України — 2016» вручили всім харківським рекордсменам.



«Отримала книгу і жителька зі Сходу України, де ведуться бойові дії. Вона була співорганізатором наймасовішого побажання про мир, під час якого дві тисячі дітей вийшли на площу і випустили в небо повітряні кулі», — повідомляє прес-служба.

Сертифікати про встановлення рекорду прямо під час презентації отримали, зокрема, 91-річний професор Української інженерно-педагогічної академії Ігор Малицький (присвятив роботі 59 років), хлопець, який віджався від підлоги 25 разів в обладунках вагою 22,5 кг, та юнак з найширшим язиком у країні — понад 7 см.

Нагадаємо, III Харківський міжнародний марафон відбувся на початку квітня. Дистанцію у 42,2 км пробігли 400 атлетів, міні-марафон (4,2 км) — 5 тисяч, дистанцію 10 км — 3 тисячі. Також в рамках марафону відбулося дві естафети 4х10,55 км і 2х21,1 км, у яких взяли участь ще 500 осіб. У числі учасників марафону були і люди з обмеженими можливостями.

comments powered by HyperComments