Корупція – це найбільша проблема у сфері освіти (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 20 квітня 2016, 10:06
У цьому впевнені представники ГО «Свідомі», які проводять роз’яснювальні роботи зі студентами з приводу виявлення та протидії корупції
Корупція – це найбільша проблема у сфері освіти (фото)

Про проблему корупції у вишах та ставлення до неї серед студентів розповіла Марина Ягленко, прес-секретарка ГО «Свідомі» у Харкові. «Найбільша проблема в освіті – це корупція на всіх рівнях, – зазначила вона, – під час вступу до вишу, професійної діяльності викладачів, матеріально-технічного забезпечення, під час захисту дисертацій. Активісти ГО «Свідомі» в Харкові раніше проводили соціологічне опитування, за результатами якого сфера освіти була визнана найбільш корумпованою».

У лютому та березні «Свідомі» проводили відкритті лекції для студентів двох харківських вишів – ХПІ та ХДУХТ. Там вони не тільки розповіли про проблему корупції та методи боротьби з нею, а й провели анонімне анкетування серед студентів стосовно даної проблеми. Воно результаті показало, що більшість опитаних стикалася з корупцією. Проте як себе поводити в такій ситуації знають далеко не всі.

Половина студентів, які колись давали хабаря, відповіли, що вони робили це добровільно, а інша– що у них цього вимагали. При цьому всього 20% респондентів виявились готовими заявити про це до відповідних органів. 50% опитаних відповіли, що будуть здавати сесію власними силами, 30%ще не визначились з цим питанням, а 20 % зізналися, що планують за цю сесію платити. Деякі студенти зазначали, що будуть платити не за всю сесію, а тільки за деякі предмети, які їм даються найтяжче.

Марина Ягленко заявила, що ГО «Свідомі» продовжить свою просвітницьку роботу серед студентів. За її словами, проведення таких от роз’яснювальних лекцій має спряти подоланню корупції у вишах.

comments powered by HyperComments