Для кого знизяться ціни у муніципальних аптеках, розповіли на сесії міської ради

Середа, 20 квітня 2016, 11:36
Депутат Олексій Бабешко поцікавивився, чому у муніципальних аптеках ціни вищі ніж у приватних

На сесії міської ради сьомого скликання депутат Олексій Бабешко подав депутатський запит з питанням, чому у Харківських муніципальних аптеках необґрунтовано високі ціни. Порівняння цін на препарати у цих аптеках з цінами у комерційних мережах доводить завищення цін майже на 20 відсотків. Депутат попросив розробити спеціальну систему знижок до 20 червня 2016 року.  

«Перегляд цін і аналіз їх на препарати в порівнянні з іншими виявив колосальне завищення цін в аптеках Муніципальна аптека і КП «Міжлікарняна аптека №271» майже на 20%», - заявив депутат.


Йому відповів Юрій Сороколат, директор Департаменту охорони здоров'я міської ради: «У нас в місті Харкові функціонують 2 комунальних підприємства: це Муніципальна аптека і КП «Міжлікарняна аптека №271». Вони знаходяться безпосередньо в лікувальних установах і здійснюють медикаментозне забезпечення як за фінанси міськбюджету, так і за рахунок коштів фізичних осіб. Комунальні підприємства працюють на загальних підставах, є платником податків на загальних підставах. Обидва підприємства беруть участь у соціальних проектах, забезпечують інсуліном хворих на цукровий діабет. До цього брали участь в програмах для хворих з гіпертонічною хворобою, забезпечують медикаментозне забезпечення в важкодоступних районах Харкова. Говорити про завищені ціни неправильно, максимальна націнка в цих аптеках від 12 до 18%, по деяких препаратах до 20%. Це дозволяє аптекам нормально працювати, особливо в тих районах міста, де немає інших аптек».

Геннадій Кернес додав, що до наступної сесії депутати розроблять програму соціальної підтримки в комунальних аптеках міста.
 

comments powered by HyperComments