Переселенців і воїнів АТО навчать бути бізнесменами

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 21 квітня 2016, 12:09
Розпочався другий етап навчання учасників проекту основам ведення бізнесу.
Переселенців і воїнів АТО навчать бути бізнесменами

Про це розповіли представник фонду «Відродження» Олена Розсказова, президент ХОГО «Асоціація приватних роботодавців» Олександр Чумак, заступник директора Обласного центру зайнятості Анатолій Толстих, менеджер проекту Галина Боженко і куратор проекту «Станція «Харків» Катерина Стрельченко. Експерти розповіли, що на відміну від першого проекту, в цьому можуть брати участь не тільки переселенці, а й демобілізовані воїни АТО. Зараз дуже важливо сприяти соціальній згуртованості, показати, що переселенці є тим ресурсом, який необхідний  державі.

Олександр Чумак наголосив, що на другий етап проекту було подано 258 заявок, з них 52 — від демобілізованіх воїнів АТО. Цікавім фактом стало, що почали приймати ідеї, яких не було на першому відборі: сільське господарство, тваринництво, птахівництво.

У вівторок відбудеться зустріч майбутніх підприємців з представниками податкової з приводу оподаткування та відкриття бізнесу. На цю зустріч будуть запрошені і переселенці інших проектів.


Анатолій Толстих зазначив, що Служба зайнятості активно бере участь у всіх проектах і надає інформаційні послуги всім учасникам. Служба може допомогти з отриманням затребуваної на ринку праці спеціальності.
Катерина Стрельченко розповіла, що цей проект відрізняється високою якістю ідей. При відборі орієнтувалися на актуальність і життєздатність, наявність досвіду у людини. На підставі цього вибрали сто людей, які вже в понеділок почнуть навчання. У кожної групи буде 14 занять на базі Обласного центру зайнятості. Ті, хто, на жаль, не потрапив в проект, можуть взяти участь в якості вільного слухача, не претендуючи на грантове фінансування.


Всі учасники першого проекту вже успішно працюють, кожен з них працевлаштований. Всього роботу знайшли близько 400 осіб. Організатори проекту сподіваються, що в майбутньому допоможуть більшій кількості людей. Тим більше, що на сьогодні надходять досить цікаві пропозиції від іноземних інвесторів.

comments powered by HyperComments