Фестиваль KidsCampFest допоможе більше дізнатися про сучасні дитячі табори (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 22 квітня 2016, 17:05
Завтра у Харкові відбудеться KidsCampFest – фестиваль дитячих таборів та туризму, який має ознайомити мешканців міста з особливостями сучасного дитячого відпочинку.
Фестиваль KidsCampFest допоможе більше дізнатися про сучасні дитячі табори (фото)

Фестиваль являтиме собою зовсім новий формат взаємодії між батьками, дітьми та організаторами дитячих таборів. Про це розповіли учасники харківського KidsCampFest під час прес-конференції, яка пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі. Вони також описали особливості ного соціального підходу щодо організації програми заходів.

«Що таке KidsCampFest? Це зовсім новий формат, – розповіла Наталія Бельська, керівниця фестивалю KidsCampFest, – він являє собою зріз ринку дитячого відпочинку. І все, що там відбувається, ми намагаємося показати. Ми представляємо абсолютно різні проекти. Зовсім різного географічного походження – від денних міських до зарубіжних програм. Намагаємося показати дійсно той стан, в якому знаходиться ринок на сьогоднішній день. У нас нестандартний формат, адже це не просто виставка. Це дитячі табори, туристичні агентства, агентства з освіти за кордоном. Також у нас є велика ігрова зона. Ми її зробили спеціально для того, щоб батьки, які потрапили з дітьми на фестиваль, могли провести один день в таборі. Могли ознайомитися з тими програмами, які існують в таборах, відчути на собі що цікавить дітей. І таким способом, обрати саме ту програму, яка цікава, поїхати саме в той табір, який прийшовся їм до вподоби».

Татьяна Гулечко, член БО «Асоціація нове покоління «Лелека»», підкреслила важливість якісного та безпечного відпочинку для дітей, їх психологічного комфорту та можливості вибору розважальних заходів. За її словами, батьки повинні серйозно підходити до вибору табору для своєї дитини. Наприклад, їм слід звернути увагу на всі рекомендації, які діють співробітники таборів, а також впевнитись в їх якості та безпеці.

Олена Зіненко, кураторка соціального проекту «Детская площАРТка»,розповіла, що на фестиваль будуть запрошені музейники, які готові дарувати нові знання присутнім. «Наша пропозиція – це максимально представити активістів, ентузіастів дитячих програм, – зазначила вона, – ми їх зібрали. Зібрали команду студентів-волонтерів, які зможуть спробувати себе у спілкуванні з дітьми на фестивалі». Також сумісно з Гендерним музеєм вони підготували казки для дітей, в межах читання яких вони говоритимуть про свої права та можливості. Окрім цього, там буде зачеплена тема стандартів, яких мають дотримуватися дитячі табори.

Всі активності, які відбудуться на фестивалі, будуть націлені на різні вікові категорії . Цікаву інформацію для себе зможуть знайти як і дошкільнята, так і підлітки. Фестиваль KidsCampFest відбудеться завтра, 23 квітня у приміщенні ХНАТОБу з 10 до 18.00. Вхід на захід абсолютно безкоштовний.

comments powered by HyperComments