У Харкові хворим дітям допомагають казками

Субота, 23 квітня 2016, 10:47
Активні харків’яни започаткували проект «Зоряні казки». З одного міста він вже поширився світом.
У Харкові хворим дітям допомагають казками

«Часто здається, що паліативні хворі, особливо діти, в Україні нікому не потрібні. Довести, що це не так, взялися відомі харків'яни і кияни. Сергій Жадан, ТНМК, Євген Комаровський, Марічка Бурмака, Лада Лузіна, Римма Зюбіна та багато інших написали по одній добрій казці для дітей, що борються з раком, — розповідає автор проекту Ольга Луб'яна. — Дуже важливо, щоб дітям, які не знають, що їх чекає, хтось розповідав казки. Добрі, чарівні, світлі. Про те, як перемогти свого дракона і не втратити надію».

Під час останнього фестивалю «День однієї вулиці», повідомляють організатори, казки городянам читали вихованці приватного ліцею «Мир» і харківські знаменитості (фронтмен групи «Село і Люди» Олександр Гончаров, улюблений екскурсовод харків'ян Максим Розенфельд, диктор радіо «Мелодія» Ірина Кошманова, письменниця Інтанія Сів).

Куратори проекту, громадська організація «Ротарі клуб «Харків. Надія», вже закупили медичне обладнання (системи для інфузоматів) для пацієнтів онкологічного відділення Харківської дитячої обласної лікарні №1, оплатили технічне обслуговування апарату для виготовлення тромбоцитів у відділенні онкогематології Харківської міської дитячої лікарні №16; надають адресну допомогу дітям, які лікуються в цих відділеннях.

«Зоряні казки» вже давно переступили межі України — сьогодні вони збирають кошти для маленьких харків'ян в Німеччині, Литві та Білорусі. У планах — Фінляндія і Польща. На підході новий благодійний проект «Діти — дітям».

comments powered by HyperComments