Очільники області розповіли американцям, як тут живеться переселенцям

Понеділок, 25 квітня 2016, 08:56
Перший віце-губернатор Юлія Світлична і заступник голови ХОДА Михайло Черняк зустрілися з керівником Офісу з політичних питань Посольства США Марком Муррі.
Очільники області розповіли американцям, як тут живеться переселенцям

Сторони обговорили ситуацію з внутрішньо переміщеними особами, що проживають на Харківщині. За даними ХОДА, налічується понад 200 тисяч ВПО, і робота з ними «повністю налагоджена». Зокрема, всі діти переселенців — а їх близько 10 тисяч — навчаються.

«Не дивлячись на дефіцит місць у дошкільних установах області, ми забезпечили місцями в дитячих садах близько 2 тисяч дітей переселенців. Для цього ми перерозподілили бюджетні кошти таким чином, щоб в 2015 році відкрити 11 нових дитячих садків і 27 додаткових груп у вже існуючих установах. В цьому році ми продовжуємо цю роботу, — розповіла Юлія Світлична. — Також були збільшені класи в школах. Міжнародні партнери допомогли дітям з інвентарем, книгами та іншими необхідними в навчанні речами».

На час перевірки відповідності статусу дійсності, переселенцям припинили соціальні виплати, але керівники області обстоюють справедливість.

«У зв'язку з призупиненням виплат голова ХОДА Ігор Райнін направив лист міністру соціальної політики з проханням звернути особливу увагу на Харківську область, де проживає найбільша кількість переселенців в Україні. Багато з них дійсно дуже потребують цих виплат, — пояснила перший віце-губернатор. — Безумовно, ми працюємо в рамках закону, але на державному рівні потрібно розробити такий механізм здійснення виплат, за яким люди будуть отримувати все, що їм належить».

comments powered by HyperComments