Кернесу дали вдосталь посвяткувати

Понеділок, 25 квітня 2016, 18:53
Київський райсуд Полтави збереться у справі Харківського міського голови і двох його охоронців 16 травня, тобто за три тижні.
Кернесу дали вдосталь посвяткувати

На сьогоднішньому засіданні суд допитав радника Арсена Авакова Антона Геращенко, захист звернувся до обвинувачення з проханням прийняти заяву про кримінальне правопорушення з боку радника міністра МВД, бо той порушив лікарську таємницю. Але суддя сказав їм йти до прокуратури. Також адвокати подали заяву про порушення презумпції невинуватості. За їх даними, Геращенко тиснув на Генпрокуратуру під час досудового розслідування, а тепер — на суд. Навіть подання Генпрокуратурою клопотання про перенесення слухання з Харкова до Полтави пов’язують з тиском з боку радника міністра МВС. Суддя прийняв заяву.

Нагадаємо, що сторона обвинуваченого неодноразово скаржилася, що стан здоров’я не дозволяє так часто їздити на засідання та довго знаходитися у незручному для людини на колясці приміщенні. На минулому засіданні адвокати наполягали на зміні графіка проведення засідань, надавши висновки медичної комісії. Зазначимо, що медійники з’ясували того, хто здійснив замах на Геннадія Кернеса. Це 23-річний снайпер спецпідрозділу Нацгвардії «Азов», харків'янин Вадим Пінус (позивний «Морган»), якого застрелили у травні 2015 року.

comments powered by HyperComments