На благодійному аукціоні школярі зібрали майже 55 тисяч гривень (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 25 квітня 2016, 20:08
Саме таку суму вдалося зібрати під час аукціону «Баш на баш», організованому в пам’ять Данила Дідика його однокласниками.
На благодійному аукціоні школярі зібрали майже 55 тисяч гривень (фото)

«Це майже 55 тисяч гривень, – розповіла Світлана Проценко, директорка школи № 11, – і як я розумію, кошти продовжують надходити. Це важливий результат, але не головний. Адже головний результат – це те, що цей захід цілком та повністю був організований учнями. Від самої ініціативи і планування до збору лотів. І при великій піар-підтримці з боку батьків. Тобто, ідея шкільного самоуправління, учнівського та батьківського, тут спрацювала повною мірою».

Всього на аукціоні були висунуті 23 унікальні лоти. Деякі з них надали зірки, які потім отримали патріотичні футболки, власноруч розмальовані учнями. Серед лотів можна було побачити збірки відомих письменників, футболки спортсменів, картини, диски та плакати. Деякі речі, які були визнані безцінними, залишились в шкільному музеї. Всі гроші, виручені з аукціону, підуть на благодійність. «Частину грошей ми віддаємо до обласного дитячого будинку, – зазначив ініціатор аукціону Ігор Уманський, учень школи № 11, – а іншу частину ми передаємо пораненим бійцям».

Заплановано, що частина грошей буде витрачена на спеціальні крісла для дітей з особливими потребами, кожне з яких коштує 9 тисяч гривень. Також на ці кошти можуть закупити розвиваюче обладнання для дітей. Інша частина буде витрачена на потреби поранених бійців. Передусім на ліки, якими держава не забезпечує їх в необхідному обсязі. За словами учасників аукціону, на досягненому вони зупинятися не будуть.

Як повідомлялося раніше, благодійний аукціон, який отримав назву «Баш на баш», відбувся 24 квітня. Він був влаштований в пам’ять Данила Дідика, який загинув під час сумнозвісного Маршу єдності два роки тому. Це була ідея його однокласників, які таким чином вирішили не тільки згадати свого друга, а й зібрати гроші для поранених бійців.  

comments powered by HyperComments