Райнін зробить капремонт диспансеру для чорнобильців та обіцяє шанувати їх не тільки на річниці

Вівторок, 26 квітня 2016, 11:50
Спеціалізований медичний заклад, що забезпечує лікування постраждалим від радіаційного опромінення, розташований по вул. Новгородській, 85.
Райнін зробить капремонт диспансеру для чорнобильців та обіцяє шанувати їх не тільки на річниці

«Переконаний, що ми повинні приділяти особливу увагу чорнобильцям не тільки у зв'язку з річницею. Це повинна бути постійна робота — якісна і націлена на результат. Серед важливих заходів, які будуть реалізовані на Харківщині вже цього року, — капітальний ремонт обласного диспансеру радіаційного захисту. Кошти на ці цілі вже закладені в обласному бюджеті», — сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін у зверненні з приводу роковин аварії на ЧАЕС.

Він також нагадав, що 2016 рік оголошено Президентом України Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи. В рамках цього на Харківщині «посилено роботу з громадськими організаціями чорнобильців». «І цього року, й усі наступні роки одним з головних завдань для нас лишаються допомога постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС, своєчасне надання їм соціальних і медичних послуг. Усе, що можна зробити в цьому напрямку на рівні керівництва Харківської облдержадміністрації, буде зроблено», — підкреслив губернатор.

Згідно постанові Кабміну, Харківський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення (Комунальний заклад охорони здоров'я «Обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення», КЗОЗ «ОКСДРЗН») входить до переліку спеціалізованих медичних  закладів, що забезпечують лікування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Зазначимо, що Додатком до річного плану закупівель на 2016 рік передбачено, окрім канцтоварів, палива і медпрепаратів, придбання дверей, вікон, рам віконних і порогів для дверей, підвіконь, жалюзі, віконниць, металевих конструкцій, скла листового, меблів, електричних приладів тощо. Окрім того, певний ремонт КЗОЗ «ОКСДРЗН» буде здійснено в рамках проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», що фінансується за кошти Європейського інвестиційного банку. У диспансері реконструюють приміщення корпусів (приймального, фізіотерапевтичного відділення, операційного блоку, відділення екстреної медичної допомоги) та дах (із застосуванням енергозберігаючих технологій).

 


 

 

comments powered by HyperComments