«Самопоміч» «розкопує козявочки» у КП, ліках і тарифах. Сітенко відповів Кернесу

Середа, 27 квітня 2016, 11:10
Остання сесія міськради супроводжувалась безпрецедентним рівнем хамства і особистих випадів у бік депутатів з боку міського голови.
«Самопоміч» «розкопує козявочки» у КП, ліках і тарифах. Сітенко відповів Кернесу

Про це в ефірі програми АТН «Відзеркалення» розповіли лідер фракції «Об'єднання «Самопоміч» в міськраді Тарас Сітенко та кандидат політичних наук Юлія Біденко.

Причина такої поведінки, на думку Сітенка, — роздратування, яке депутати «Самопомічі» викликають у мера своїми спробами розібратися в сумнівних методах господарювання чиновників.

«Я вважаю, що проблема в прозорості. У попередніх скликаннях «розпил» бюджету і землі відбувався по-тихому. Зараз з'явилася фракція «Самопоміч», і ми починаємо піднімати ці теми, розкопуємо, чим займаються наші комунальні підприємства, як виводиться земля з власності громади в приватні руки. Це є великим подразником для міської влади і пана Кернеса, — цитує депутата «Восточный Дозор». — Ми починаємо піднімати питання самовільних рішень комунальних підприємств щодо підвищення цін на послуги для харків'ян: тарифи на опалення, ритуальні послуги, ліки тощо. Це і є ті «козявочки, які ми дістаємо», як каже Кернес. Ці «козявочки», природно, йому не подобаються».

Але, за словами Сітенка, терпіння у депутатів фракції практично безмежне, а піднімати болючі теми «Самопоміч» все одно буде, незважаючи на шалений опір з боку мера та міських чиновників.

Роздратування мера настільки велике, що він забуває про норми етикету і виходить далеко за рамки конструктивної дискусії. Політолог Юлія Біденко підтверджує: «У Харкові і Харківській області в багатьох радах в принципі не існує культури дебатів. А для представницьких органів вона є найважливішою. Згідно призначенню представництва громади, ці ради і потрібні для того, щоб піднімалися гострі питання, розглядалися депутатами всебічно, і були представлені різні точки зору. А ось цього, на жаль, в Харківській міській раді, та й частково в обласній, ми спостерігати не можемо».

На думку Юлії Біденко, міський голова, працюючи цілеспрямовано на свій електорат, якого захоплює його «брутальність» і одіозність, замінює аргументацію по суті демагогією, використовує підміну понять і популістську риторику. У нинішньій міськраді, за словами політолога, опозиційна партія, фактично, одна — «Самопоміч». Але підконтрольність депутатської більшості Геннадію Кернесу дає можливість дискредитувати будь-які ініціативи «Самопомочі» і робити її депутатів мішенню для нападок. При цьому в нашій країні немає ні політичної, ні кримінальної відповідальності за наклеп та образливі вислови політичних лідерів і чиновників. Політолог побоюється того, що одіозність мера негативно впливає на формування іміджу міста в цілому. Що в свою чергу, може перешкоджати залученню інвестицій до Харкова, так необхідних місту сьогодні.

Фото останньої сесії міськради — Дмитро Верещинський.

comments powered by HyperComments