Інспектори радять «розслаблятись» без шашликів

Середа, 27 квітня 2016, 17:53
Розводити вогнища поблизу житлових будинків і в лісопосадці на території Харкова — заборонено. Порушників обіцяють штрафувати, але з другого разу.
Інспектори радять «розслаблятись» без шашликів

 

Готування їжі на відкритому вогнищі або в мангалі порушує правила протипожежної безпеки, до того ж заборона прописана в правилах благоустрою, пише прес-служба міськради.

За словами начальниці інспекції з благоустрою та екології Департаменту комунального господарства Ольги Єрьоміної, на порушників чекає адміністративна відповідальність (перший раз — попередження, другий — штраф від 850 до 1360 грн.).

«Багато людей не знає цих правил, тому на перший раз ми обмежуємося попередженням, пояснюємо їм. Цієї весни скарги до нас ще не надходили, а ось восени городяни зверталися з приводу спалювання листя, сухих гілок. Ми, харків'яни, повинні з повагою ставитися один до одного, розуміти, що є алергіки, люди з серцево-судинними захворюваннями, і дим, який потрапляє в квартиру, погано вивітрюється і може негативно позначитися на здоров'ї інших», — зазначила Ольга Єрьоміна, повідомивши, що вказані правила поширюються і на спалювання сміття у дворах.

comments powered by HyperComments