За «пропискою» тепер можна не ходити довше

Четвер, 28 квітня 2016, 12:09
У міськраді роз'яснили нові правила реєстрації місця проживання, що набули чинності з 4 квітня.
За «пропискою» тепер можна не ходити довше

 

Тепер повноваження у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб делеговано органам місцевого самоврядування. Відповідно новим нормам, будь-яка людина, що постійно або тимчасово проживає в Україні, зобов’язана протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття на нове місце проживання зареєструватися (раніше на це надавалося 10 днів).

«Адміністративна відповідальність виникає в тому випадку, коли особа звернулася для реєстрації нового місця проживання після спливу 30 календарних днів після зняття з реєстрації попереднього місця проживання», — підкреслив директор Департаменту реєстрації Олег Дробот.

Він також зазначив, що в випадку виявлення порушення працівник центру надання адміністративних послуг складає адміністративний протокол. На перший раз людині зроблять попередження, а в подальшому — оштрафують.

Реєстрація не безкоштовна — сплачується адміністративний збір: якщо людина звернеться вчасно — 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати (11,71 грн); невчасно — 0,0255 розміру мінімальної заробітної плати (35,14 грн).

Як зазначив директор Департаменту реєстрації, оскільки адміністративний збір розраховується від розміру мінімальної зарплати, з травня розмір збору становитиме 12,33 грн та 36,98 грн, відповідно.  

comments powered by HyperComments