Знайти роботу переселенцям стане простіше завдяки спеціальному інтернет-ресурсу (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 28 квітня 2016, 16:02
Нещодавно був створений сайт «Кар’єра для нового життя», який має допомогти вимушеним переселенцям краще працевлаштуватися на новому місці.
Знайти роботу переселенцям стане простіше завдяки спеціальному інтернет-ресурсу (фото)

Сайт був розроблений зусиллями МБФ «Карітас Україна». Про це розповіли учасники проекту під час своєї прес-конференції, яка пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі. «В зв’язку з ситуацією в країні, наш фонд спрямований на допомогу вимушено переміщеним особам, – зазначила Ірина Тулякова, національний проектний менеджер «Карітас Україна», – 2004 року «Карітас Україна» став тим благодійним фондом, який видав найбільше коштів для потреб переселенців. Свою діяльність ми орієнтували саме на надзвичайну допомогу. І в 2015 році ми почали розробляти програми розвитку, які вже пов’язані з підтримкою життєдіяльності вимушено переміщених осіб на новому місці проживання».  

Вона розповіла, що фонд налічує більше тисячі представників. Найбільш активно він діє на Сході країни, де є найбільша необхідність в допомозі вимушеним переселенцям. Тому саме для цього і був започаткований проект «Кар’єра для нового життя». «В зв’язку з тим, що ситуація в зоні АТО, на жаль, не змінилась на краще і люди не мають можливості повернутися до себе додому, було вирішено не тільки виділяти кошти на підтримку їх життєдіяльності, але й допомогти влитися в ту спільноту, де вони знаходяться вже достатньо довго, – розповіла Наталія Малютіна, координаторка проекту «Кар’єра для нового життя», – а кращого способу для цього, аніж працевлаштування, не існує. Тому фондом було прийняте таке рішення – організувати цей проект».

Таким чином і був створений сайт «Кар’єра для нового життя», за допомогою якого вимушені переселенці можуть знайти собі роботу. «Сайт – це додаткова платформа для працевлаштування переселенців, – розповіла Анастасія Лопанова, менеджер сайту «Кар’єра для нового життя», – основною його функцією є створення додаткової бази для роботодавців, які не бояться приймати переселенців по всій Україні. І зважаючи на те, що представництво «Карітас України» наявне тільки у деяких містах, ми і створили цей сайт».

На цьому сайті переселенці після реєстрації можуть залишити свої резюме та знайти необхідну для себе вакансію. Адже окрім них самих, на ресурсі реєструються роботодавці, які шукають нових працівників. На сайті також будуть проводитися освітні онлайн-курси та тестування на профорієнтацію, а також розміщуватися інформація про різноманітні тренінги. Пріоритетним напрямком стане і волонтерство, де кожен охочий може запропонувати власну допомогу, будь то створення дизайну чи переклади. Заплановано, що сайт розширить свою географію і його контент буде розповсюджений на Донецьку та Запорізьку області. Також буде розширена аудиторія: з травня там будуть допомагати харків’янам, які хоча і не були переселенцями, але також потребують підтримки в працевлаштуванні.

comments powered by HyperComments