«Харківгаз»: Подорожчання заохочує монополіста, решті стане гірше не лише фінансово

П'ятниця, 29 квітня 2016, 11:46
Постачальник розкритикував розподіл коштів від підвищених тарифів і попередив, що без капіталовкладень та інвестицій подача газу українцям може стати фактично небезпечною.
«Харківгаз»: Подорожчання заохочує монополіста, решті стане гірше не лише фінансово

«Безперечно, реформування газового сектору та встановлення економічно-обгрунтованих цін на газ повинно бути впроваджено в Україні. Але в першу чергу необхідно врахувати інтереси громадян, їх платоспроможність, надати можливість на отримання державної допомоги кожній родині, яка цього потребує. Підвищення вартості газу для прибутку однієї компанії, повз інтереси та потреби споживачів не призведе до жодної позитивної зміни, лише до соціальної напруги та зростання боргів», — зазначив директор ТОВ «Харківгаз збут» Павло Тиндик.

Постачальник (вказане ТОВ) зараз отримує лише 5 коп. з одного оплаченого кубометру палива. За рівнем вартості газ наблизився до Європейського союзу, а вказана норма не змінилася, вказує прес-служба ПАТ «Харківгаз». На безаварійну та стабільну роботу газорозподільних мереж спрямовуватиметься від 4 до 10% коштів споживачів, але «реформування газового сектору буде зведено до банальної підтримки компанії-монополіста НАК «Нафтогаз України». Витрати ж на розвиток інфраструктури в країнах ЄС (Франція, Англія, Польща, Угорщина) складають близько 26% вартості газу.

«Для обслуговування газових мереж та ліквідації надзвичайних ситуацій необхідно залучати висококваліфікований персонал. Кожного працівника, в першу чергу, цікавить рівень заробітної плати та можливість прогодувати родину. За останній рік низький розмір оплати праці скоротив штат підприємства більше ніж на 100 чол. Якщо така тенденція продовжуватиметься це не найкращим чином вплине на безпеку подачі газу споживачам», — повідомила начальник управління з персоналу ПАТ «Харківміськгаз» Олена Гетманова.

Нагадаємо, з 1 травня Кабмін скасував пільгову ціну на газ. Всі споживачі розраховуватимуться за єдиною ціною — 6,879 грн. за 1 кубометр палива. З 1 травня газ для підприємств теплокомуненерго подорожчає з 2,99 грн. за куб. м. до 5,50 грн. З 1 вересня зросте ціна на електроенергію. До 100 кВт/год. — 71,4 коп., від 100 до 600 кВт/год — 1,29 грн.

comments powered by HyperComments