Храми працюватимуть довше, а до місць поховання дістатися простіше

П'ятниця, 29 квітня 2016, 16:01
Вихідними в області відбудеться близько 1300 масових заходів. Охоронятимуть спокій харків’ян 3,6 тисячі працівників поліції.
Храми працюватимуть довше, а до місць поховання дістатися простіше

У суботу, 30 квітня, у різних куточках Харкова можна освятити паски, починаючи з 11:00. У храмах служба йтиме не прининяючись до наступного вечора.

«В суботу, 30 квітня, о 21:00 в храмах розпочнеться читання Діянь святих Апостолів, а о 23:00 — Полуношниця. У неділю о 00:00 у храмах почнуть служити Великодню заутреню, потім пройде Божественна Літургія, після якої священнослужителі освятять паски та інші продукти», — повідомляє прес-служба міськради.

За словами начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області Сергія Бірбасова, у ніч з 30 квітня на 1 травня богослужіння проводитимуться у 260 православних храмах Харкова та 209 населених пунктах Харківської області. Очікується, що участь у цих заходах візьмуть близько 140 тисяч громадян.

«Щоденно публічну безпеку та порядок під час масових заходів будуть забезпечувати 1600 працівників поліції. 2 тисячі правоохоронців здійснюватимуть посилене патрулювання. Додатково будуть залучені курсанти вищих навчальних закладів, представники Нацгвардії та військовослужбовці», — пише сайт облуправління НП.

При цьому усі дні до 9 травня включно у Харкові працюють додаткові автобусні маршрути, повідомляють у міськвиконкомі. З пр. Перемоги і ст. м. «Героїв Праці» можна дістатися міського кладовища №17, зі ст. м. «Тракторний завод» — кладовища №14.

Також 30 квітня, 1 травня, 7-9 травня з 7:00 до 16:00 буде організоване перевезення пасажирів на тимчасовому автобусному маршруті №23т («Ст. м. «Пролетарська» — пр. Гагаріна, 362 (18-те кладовище)». Деякі автобуси у бік кладовищ ходитимуть частіше, інші — будуть подовжені (наприклад, №61е зі ст. м. «Центральний ринок» їздитиме до кладовища №8, №305е — з коло трамваю на пр. Перемоги до кладовища №18.

Нагадаємо, за дорученням губернатора Ігоря Райніна до кінця травневих свят в області діятиме оперативний штаб щодо недопущення правопорушень і провокацій.

comments powered by HyperComments