Патріоти захищатимуть Харків під час травневих свят

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 29 квітня 2016, 23:50
Бійці ЦК «Азов», «Айдар», «Громадська Самооборона», «Східний Корпус», «Харківська Хунта», «Ветерани АТО» та інші патріотичні організації захищатимуть спокій харків’ян у найближчі дні.
Патріоти захищатимуть Харків під час травневих свят

Представники більшості патріотичних сил Харкова провели робочу зустріч, під час якої розглянули питання з охорони громадського порядку на травневі свята. Особливо актуальним це питання є на 8 та 9 травня, коли будуть відзначати День пам’яті жертв Другої світової війни та День перемоги. За словами Олега Ширяева, представника ЦК «Азов», у цей день посилюється можливість виникнення конфліктів та провокацій між патріотами та прибічниками опозиційних сил. Певні політичні сили мають зручну нагоду для розгойдування ситуації у регіоні та різноманітних інсинуацій.  

Харківські патріоти вирішили посилити патрулювання міста на 8 та 9 травня та оперативно реагувати на запити громадян щодо виникнення конфліктних ситуацій. Представники організацій та небайдужі громадяни будуть чергувати біля кожного місця чи пам’ятки, де будуть проходити офіційні заходи, з метою виявлення сепаратистських настроїв та відвертих провокацій. При цьому окремо зауважили, що у будь якій конфліктній ситуації головне завдання патрульних – діяти коректно та ввічливо, без застосування сили та спецзасобів. Тож якщо харків’яни побачать підозрілу людину у балаклаві або озброєну будь якими засобами – прохання звертатися відразу до штабу ЦК «Азов». 

У той же час учасники зустрічі вирішили протидіяти будь яким проявам сепаратизму – вдягати у ці дні георгіївські стрічки не варто, як і розмахувати комуністичними прапорами.  Патріоти будуть звертати увагу на будь-який прапор з символікою окупаційної влади та неповагу до державних символів. Ветеранам гарантована повна безпека у будь-якому випадку.

Патріоти зробили висновок  що головне у ці важливі та урочисті дні – повна консолідація та взаєморозуміння усіх патріотичних сил. Тільки спільними зусиллями можна забезпечити спокій та мир харків’ян, виключити можливість провокацій у місцях масового скупчення людей. Пильність та небайдужість здатні попередити можливість виникнення агресії зі сторони ворожо налаштованих людей.

Окремо було підписано Меморандум про співпрацю, у якому ухвалено звернення до мешканцiв Слобожанщини. Про це написав Олег Ширяев на своїй сторінці у фесбуці.

Телефон штабу патріотичного руху Слобожанщини:

+380 (06) 213 13 32

+380 (93) 845 21 02

Зазначимо, що вихідними в області відбудеться близько 1300 масових заходів. Охоронятимуть спокій харків’ян 3,6 тисячі працівників поліції. За дорученням губернатора Ігоря Райніна до кінця травневих свят в області діятиме оперативний штаб щодо недопущення правопорушень і провокацій.

comments powered by HyperComments