Укрпошта відновила харківську будівлю (фото, відео)

Субота, 30 квітня 2016, 14:11
У Харківській дирекції «Укрпошти» відбулося погашення оригінального конверту, присвяченого 150-річчю Земської пошти у регіоні.
Укрпошта відновила харківську будівлю (фото, відео)

«Земська пошта на конях за будь-якої погоди перевозила кореспонденцію до сіл протягом дня. Тобто, якщо удень у Харкові відправили листа, увечері він мав дійти до адресата. Затримки чи втрата листа каралися великими штрафами», — розповів керівника Харківського обласного товариства асоціації філателістів України Віталій Кацман.

Спеціальну триповерхову будівлю звели на перехресті вул. Кінної (нині це вул. Б. Хмельницького) та Московського проспекту у 1900 році, однак Земська пошта існувала у Харківській губернії з 1868-го. Укрпошта випустила 400 тис. конвертів із присвятою Земській пошті у Харківській губернії.

«На цьому конверті написано «Харків». Це уперше за останні п’ять років «Укрпошта» випустила конверт із згадкою про наше місто, — розповів керівник Харківської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Олег Мурашов. — Я певний, що душевний яскравий конверт, особливо для сільського населення, приносить більшу радість, аніж, наприклад, сухе листування в Інтернеті».

Як повідомляє «Слобідський край», наступного року поштовці планують випустити марки, присвячені Харківщині. За словами Олег Мурашова, зараз готуються до випуску так звані власні марки із зображенням харківських героїв-атовців, зокрема із 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Їх подарують військовій частині і родинам солдатів, яких зобразять на марках. Також випустять тематичний конверт, який буде загальнодоступним.

comments powered by HyperComments