Харківських волонтерів нагородили у Вашингтоні

Субота, 30 квітня 2016, 17:07
Керівник «Станції Харків» Олена Гончарова отримала нагороду міжнародної організації Refugees International.
Харківських волонтерів нагородили у Вашингтоні

Як повідомляє «Голос Америки», на урочисту церемонію вручення нагород зібралися зірки Голівуду, дипломати, конгресмени, власники компаній. Refugees International присвятила захід збору коштів на потреби біженців у всьому світі.

«Ми подорожували до Маріуполя. Дніпропетровська, Харкова, говорили з переміщеними особами, з’ясовували, хто їм допомагає, і зрозуміли, що найбільшу допомогу надають молоді українці, які самомобілізувалися, — бізнесмени, програмісти, вчителі. Олена вразила тим, як вона організувала «Станцію Харків», щоб приймати людей, які приїжджають на залізничну станцію в Харкові. Вони мобілізували широку підтримку для біженців. Вони були настільки успішними, що тепер міжнародні організації розглядають їх в якості партнерів. Громадянське суспільство стає реальною силою в світі. Але те, що ми побачили в Україні, — вище середнього від того, що ми бачили світі, але це — загальний тренд», — пояснив присудження нагороди харків’янці президент організації Refugees International Майкл Габудан.

За два роки роботи волонтери «Станції Харків» допомогли понад ста тисячам біженцям з окупованих територій Донбасу. Організація проводить консультації, надає соціальну, психологічну допомогу, шукає житло та роботу, проводить заняття з дітьми, які через військові дії відстали від шкільної програми.

Під час свого виступу Олена Гончарова звернула увагу присутніх, що війна в Україні триває. «Багато населених пунктів у зоні конфлікту щоночі піддаються обстрілам. У тому числі з крупнокаліберної артилерії. Були зафіксовані випадки використання касетних бомб, які на жаль не заборонені ні в Україні ні у Росії. Багато мирних жителів гине. Дуже високий рівень сексуального насильства, у тому числі і над дітьми.

Війна в Україні триває. І як би ми не намагалися, ми поки не можемо допомогти усім. Наші ресурси виснажені. Наше суспільство дуже втомилося від війни. І нам все ще потрібна допомога».

Повідомляється, що за вечір організатори зібрали понад 800 тисяч доларів. Більшість піде на допомогу жінкам та дітям в Нігерії, але частково допомога надійде і в Україну – «у першу чергу, від присутніх на події приватних донорів, чимало з яких тільки зараз довідалися, що в Україні все ще триває війна, від якої рятуються люди».

comments powered by HyperComments