Держслужбовці-сумісники почали звільнятися

Четвер, 5 травня 2016, 11:42
Віталій Маляренко більше не є радником відділу по забезпеченню діяльності голови та заступників голови Харківської облдержадміністрації.
Держслужбовці-сумісники почали звільнятися

Відповідне розпорядження голова ХОДА підписав 29 квітня. Радника звільнено «за угодою сторін».

Як зазначив Віталій Маляренко для видання «Status Quo», в зв'язку з набуттям чинності закону про держслужбу в новій редакції потрібно було зробити вибір між держслужбою і партійною роботою. «Я вибрав партійну роботу», — підкреслив він. Водночас, Маляренко залишиться радником губернатора з питань внутрішньої політики, але на громадських засадах.
Відзначимо, що Віталій Маляренко є заступником голови та керівником секретаріату Харківської територіальної організації партії «Солідарність» — Блок Петра Порошенка».

Нове законодавство забороняє суміщати посади державного службовця категорії «А» зі статусом депутата місцевої ради.

За словами першого віце-губернатора Юлії Світличної, Національне агентство з питань кадрової служби розробляє механізм критеріїв відбору на держслужбу. Вже відомо, що процес проходитиме в три етапи: оголошення — комп'ютерні тести — співбесіда. Рішення за підсумками прийматиме єдина для всіх претендентів атестаційна комісія, яку створять на рівні або територіального представництва, або Національної кадрової служби.

comments powered by HyperComments