Каразінці відзначили День пам'яті 71-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 5 травня 2016, 18:16
5 травня 2016 року у Каразінському університеті пройшли заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення та 71-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Каразінці відзначили День пам'яті 71-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Урочисте покладняя квітів відбулося  на чолі з ректором університету В.С.Бакіровим коло пам'ятника студбатівцям біля Головного корпусу. У заході приймали участь ветерани, учасники Другої світової війни, викладачі та студенти вишу. Ректор розповів про історію виникнення пам'ятника та його важливе символічне значення.

"Вже17 рік ми покладаємо квіти коло цього пам'ятника, на який  у 1991 році збирали гроші усім університетом. Подивіться на пам’ятник – ці хлопці зображені наче живі, вони рухаються назустріч своїй долі, але перед ними прірва Хочу хвилиною мовчання віддати шану усім студентам - стройбятівцям, які поклали своє життя за рідну країну", - розповів Віль Бакіров.

Після церемонії покладання квітів працівники Історичного музею ХНУ їм. Україна запросили гостей відвідати заходи, присвячені поетам військового часу. Студенти прочитали твори, які нагадали про події Другої Світової війни. Прозвучали вірші Сергія Мушника, Давіда Каневського, Миколи Асеєва та інших відомих поетів.  Маленькі ліцеїсти університету теж долучилися до почесноі справи, продекламувавши улюблені твори.

Музеєзнавці підготували спеціальну експозицію, яка зображувала побут військових часів. Організаторам Дня пам’яті,

Більше новин дивіться на сторінці "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments