Представники новоствореної профспілки зазнають утисків з боку керівництва

Юлія Гуш  |  Четвер, 12 травня 2016, 19:38
У цьому році пожежники створили профспілку задля захисту власних прав. Проте їх керівництво всяко перешкоджає діяльності цієї організації.
Представники новоствореної профспілки зазнають утисків з боку керівництва

Про це розповіли представники «Профспілки атестованих співробітників ГУ ДСЧС України в Харківській області» під час прес-конференції, яка відбулася в Харківському кризовому інфоцентрі. «У нашій службі накопичились питання, які не вирішувалися роками, – розповів Олександр Жирьонок, начальник варти третьої державної пожежної рятувальної частини, – проаналізувавши ситуацію, ми прийшли до висновку, що без створення та участі в профспілкових організаціях ці проблеми так і не будуть вирішені. Тому в січні 2016 року без порушення чинного законодавства була створена громадська організація».

А проблем у пожежників накопичилось чимало. Це і зношеність обладнання та його невідповідність сучасним стандартам, і відсутність відповідної медичної та психологічної допомоги для співробітників, і неможливість отримувати страхування у випадку травми. Адже, як було сказано під час заходу, працівників у таких випадках змушують писати, що шкода здоров’ю була завдана у суто побутовій ситуації. «Співробітник не отримає жодної компенсації, – розповів Денис Кравцов, начальник варти державної пожежної рятувальної частини, – його родичі також нічого не отримають. Устаткування, з яким ми працюємо – це зразки 70-80-х років».

Окрім захисту прав пожежників, ця організація мала би сприяти налагодженню діалогу з керівництвом. Проте, незважаючи на це, з його боку почалися утиски та спроби дискредитувати новостворену профспілку. «Співробітники будуть або звільнені, або перед ними буде поставлена задача шукати інший підрозділ, в якому вони можуть працювати, – зазначив Микола Кокарєв, командир відділення першої державної пожежної рятувальної частини, – надходять дзвінки від керівництва родичам молодих співробітників, які є членами нашої організації. Їм повідомляють, що їх сини є членами незаконної організації. Це призводить до того, що молодих співробітників подібна ситуація відштовхує і лякає. А це не сприяє розвитку нашої організації як такої».

Як зазначили пожежники, подібна ситуація шкодить не тільки їм самим. Адже застаріла техніка, відсутність необхідного обладнання, яке не дає їм ефективно виконувати свої обов’язки – все це у випадку виникнення пожежі може стати загрозою не тільки для них самих, а й для інших мешканців міста.  

comments powered by HyperComments