Регіональним розвитком займеться новостворена агенція

П'ятниця, 13 травня 2016, 16:25
Ще один європейський досвід переймає Харківська область, відповідно до постанови Кабміну.
Регіональним розвитком займеться новостворена агенція

Документ передбачає створення організацій, що будуть займатися питаннями розвитку регіонів в умовах децентралізації.

«Сьогодні Харківська область має можливість створити неприбуткову небюджетну установу, яка допомагатиме місцевій владі втілювати регіональну стратегію розвитку. Така агенція працюватиме як офіс з надання консультацій щодо підготовки та реалізації проектів регіонального розвитку. Також агенція займатиметься презентацією Харківщини та її громад на рівні країни та за її межами, залученням інвесторів до регіону, пошуком ринків збуту для наших підприємств тощо», — розповів віце-губенатор Михайло Черняк.

За його словами, у своїй роботі агенція керуватиметься досвідом та напрацюваннями західних колег. Подібні установи діють у Німеччині, Франції, Великобританії, Польщі, Австралії, Канаді.

«Створення агенції — один з важливих кроків на шляху розвитку регіону. Ми вже зараз відпрацьовуємо всі питання, пов’язані з відкриттям агенції, і невдовзі установа почне свою роботу. Ми впевнені, що позитивний ефект від співпраці з агенціями отримають як прості громадяни, так і органи влади та місцевого самоврядування», — цитує заступника голови області прес-служба ХОДА.

Також під час онлайн-наради під головуванням першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В'ячеслава Негоди обговорили підготовку проектних заявок об’єднаних громад, які реалізовуватимуться за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

comments powered by HyperComments