Власний газ задля енергонезалежності. Гройсман побував на Харківщині

Субота, 14 травня 2016, 09:59
Прем'єр-міністр разом з керівниками області відвідав Шебелинський газопереробний завод і Червонодонецьку дожимну компресорну станцію (ДКС).
Власний газ задля енергонезалежності. Гройсман побував на Харківщині

ГПУ «Шебелинкагазвидобування» забезпечує понад 43% загального видобутку «блакитного» палива в Україні та понад 92 % — в Харківській області. На території регіону знаходиться 63 родовища, 43 з яких розробляє ГПУ. Делегація на чолі з Володимиром Гройсманом ознайомилася з виробничими потужностями щодо виготовлення дизельного палива та бензинів класу «ЄВРО-4». Червонодонецька ДКС працює вже понад 30 років, компримуючи газ Шебелинського газоконденсатного родовища (ГКР) в Харківський промвузол.

«Єдина ціна на газ є абсолютно ринковою, і вона формується відповідно до цін західної біржі. Тепер ми матимемо можливість відновити потенціал ПАТ «Укргазвидобування». З 2007 по 2013 рік абсолютну більшість ліцензій на видобуток отримували приватні компанії, а державна система знищувалась. Сьогодні ми починаємо відновлення видобутку українського газу, який забезпечуватиме енергонезалежність країни», — заявив Прем'єр-міністр під час візиту на Харківщину.

За матеріалами сайту ХОДА.

comments powered by HyperComments