Kharkiv Bubble Day. Як харків’яни могли поєднати веселощі та благодійність

Юлія Гуш  |  Понеділок, 16 травня 2016, 00:40
У Харкові відбувся фестиваль мильних бульбашок – Kharkiv Bubble Day. Це вже шостий подібний захід, який проходить на найбільшій площі міста.
Kharkiv Bubble Day. Як харків’яни могли поєднати веселощі та благодійність

Фестивалі мильних бульбашок проводяться з 2009 року. Їх головна мета полягає в тому, щоб формувати позитивний імідж Харкова поза ідеологічною, політичною чи релігійною тематикою. Що, звичайно, може привабити чимало людей різного віку, які хотіли би просто та весело провести свій вільний час. Тому того дня на площі Свободи зібралися харків’яни, які пускали мильні бульбашки, брали участь у майстер-класах чи красувалися в незвичайних костюмах. А згодом такою яскравою колоною рушили до Лопанської набережної.

Окрім, власне, веселощів, на цьому фестивалі приділили увагу й благодійності. «Перший раз ми цей фестиваль провели спонтанно, – розповіла організаторка заходу Ганна Таубе, – ми хотіли зробити щось приємне, необтяжливе та некомерційне. Такий захід, який об’єднає всіх. Як ви бачите, у нас тут є і молодь, і батьки з дітьми. Що, насправді, доволі рідкісне поєднання. Ми вирішили спробувати – і у нас вийшло. Так це переросло в традицію. В межах цього заходу також проходить благодійна акція. Ми вже в третій раз збираємо гроші на лікування хворих діток».  

Цього року благодійна акція проходила за участі Української відкритої асоціації «Жити завтра». Кошти на лікування збирали для Аліни Черножук. Активісти виловлювали сподівання зібрати під час фестивалю 9000 гривень. Адже саме така сума потрібна дівчинці для проходження наступного курсу хіміотерапії.

 

 

comments powered by HyperComments