У Харкові згадають жертв геноциду кримськотатарского народу

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 17 травня 2016, 13:51
Завтра в Харкові на площі Свободи відбудеться Всеукраїнська акція під назвою «18 травня - ми всі кримські татари».
У Харкові згадають жертв геноциду кримськотатарского народу

Організаторами акції виступили Ігор Россоха, представник кримськотатарського земляцтва Емір Бекіров і представник Евромайдана Віктор Трубчанов
За словами Еміра Бекирова, на площі Свободи в 19:00 відбудеться акція під назвою «18 травня - ми всі кримські татари». Вона одночасно пройде в багатьох містах - Харків, Львів, Чонгар. Дійство присвячується пам'яті жертв і геноциду кримськотатарського народу

.
18 травня 1944 року рано вранці на територію Середньої Азії, Узбекистану і Татарстану були вислані близько двохсот тисяч кримських татар. Людей депортували незважаючи на минулі заслуги, в число ворогів народу потрапили навіть Герої Радянського союзу. Це стало великою трагедією всього кримськотатарського народу. Сьогоднішня окупація Криму теж поставила багатьох з них в складне становище.
За словами організаторів, на акції будуть присутні близько ста осіб - кримськотатарські студенти, жителі Харкова і Криму. Мітинг - реквієм буде можливістю вшанувати пам'ять жертв депортації 1944 року і сьогоднішню окупації Криму.
За словами організаторів, в акції візьмуть участь представники обласної адміністрації, православний і мусульманський священик проведуть спільну молитву. Запрошуються всі небайдужі харків'яни.
 

comments powered by HyperComments