Харків’яни традиційно відсвяткували Всеукраїнський День вишиванки

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 19 травня 2016, 21:24
Патріотично налаштовані мешканці Харкова завітали на чудове свято – Всеукраїнський День вишиванки.
Харків’яни традиційно відсвяткували Всеукраїнський День вишиванки

В межах свята відбулася низка культурних заходів, які почалися біля ХАТОБу з 16 – 00 години . Незважаючи на дощову погоду, цей день став справді святковим. Харківяни  взяли активну участь у різних заходах музикантів, взяли участь у  майстер-класах з різноманітних ремесел,  та активно демонстрували власні вишиванки. Під час яскравого показу української моди відвідувачі параду побачили, як зараз поєднуються традиційні елементи одягу з сучасними: відбувся показ колекцій вбрання відповідного стилю. Усім дівчатам пропонували безкоштовно зробити українську народну зачіску. Приєдналися до заходу близько 10 профільних вишів та більше 200 шкіл.

В рамках спеціального флешмобу було створено багатонаціональне серце міста. У незвичайній акції взяли участь мешканці Харкова в національних костюмах. Після того, як під стінами Харківського театру опери та балету з'явилося незвичайне серце, всі учасники живої композиції і гості свята виконали гімн України і провели інтернаціональний хоровод.

Також усі бажаючі малі змогу внести свою долю в перемогу українських бійців - прямо під час параду бажаючі плели захисні сітки. Для тих, хто полюбляє фотографуватися, працював куточок, стилізований під українску вулицю.  Під час свята усі охочі мали можливість придбати національний одяг або прикраси.

comments powered by HyperComments