Волонтери влаштували свято до Дня вишиванки

Юлія Гуш  |  Четвер, 19 травня 2016, 23:18
У приміщенні Південного вокзалу представники волонтерської ініціативи «Станція Харків» провели свято під назвою «Вишиванка –party».
Волонтери влаштували свято до Дня вишиванки

Святкування було приурочене до Дня вишиванки, яке в той день відзначалося в різних містах країни. До нього приєдналися активісти інших громадських та волонтерських організацій. Вони провели святковий концерт, на якому пролунали українські пісні, влаштували майстер-класи з виготовлення різноманітних сувенірів, організували розваги для найменших тощо.

Алла Фещенко, координаторка «Станції Харків»: «Це для нас нове свято. Але воно чудове. Нам є чим пишатися. Всі можуть побачити, які гарні тут вишиванки. Але чому ми проводимо саме на вокзалі? Бо є такий стереотип, що Харків не зовсім проукраїнське місто. Є такий в інших містах. Тому я хотіла, щоб би захід пройшов саме на вокзалі. Адже люди, які приїжджають до міста, мають бачити, що Харків – це Україна. І ми любимо свою країну. І тому влаштовуємо такі свята».

Юлія Піменова, волонтерка «Станції Харків»: «Ми це свято проводимо вже другий день підряд. Відзначаємо прямо на харківському вокзалі. Минулого року народилася така ідея. Це для гостей міста, для тих, хто проїжджає повз. Ми хотіли показати, що Харків – це привітне місто. Що Харків – це Україна. І поки вони, власне, чекають поїзди, можуть провести цей день з користю. Послухати українських пісень. Діти можуть малювати чи займатися рукоділлям».

До організації свята були залучені представники таких організацій, як «Південний пост», «Вставай поруч» та «Пласт-Україна». А майстер-класи проводили майстрині як з самого міста, так і майстрині-переселенці.  

comments powered by HyperComments